Over inspiratie

Inspiratie Tekst en Trainingen is in 2008 opgericht door Aranka Gorisse: trainer en tekstschrijver. Hieronder meer over Aranka en de geschiedenis van Inspiratie.

De eerste baan

Na een onvergetelijk mooie studententijd in Nijmegen (bedrijfscommunicatie) ging ik aan de slag als communicatieadviseur bij een thuiszorginstelling. Niet helemaal mijn plek, maar wel goed voor de CV zo was mijn redenatie. In die baan ontdekte ik mijn passie voor tekstschrijven. Naast projectmanagement nam ik veel webteksten, brochures en artikelen voor mijn rekening. Ook verzorgde ik de redactie van personeelsbladen en nieuwsbrieven.

 

En toen?

En toen begon de vrijheid te roepen: ik begon als freelance tekstschrijver en gaf daarnaast met veel plezier aerobics en danslessen. Na een paar jaar ging ik toch weer in dienst als consultant bij een groot PR-bureau. Ook in die baan stond redactiewerk en tekstschrijven voorop. Maar na vier jaar wist ik het echt: ik wil vooral lesgeven. Maar hoe pakte ik dit aan? Ik had alleen ervaring in sport en dans; en full-time aerobicstrainer zag ik ook niet zitten. Bij toeval liep ik tegen een oproep aan voor freelance trainer/tekstschrijver bij de gemeente Oisterwijk. Ik waagde de gok om te schrijven op deze functie en werd direct aangenomen.

 

Heerlijk Helder Hollands

Ik ging terug naar mijn Brabantse roots en gaf zes maanden lang twee dagen per week workshops in helder en begrijpelijk schrijven voor het project Heerlijk Helder Hollands. En ja, het was een goede gok geweest, want ik was zielsgelukkig. Ik besloot dan ook om in deze richting verder te gaan. Na Heerlijk Helder Hollands richtte ik Inspiratie op en ging verder met het verzorgen van communicatietrainingen bij gemeentes, banken, verzekeraars, ICT-bedrijven, artsenopleidingen en na een jaar ook als docent op de Radboud Universiteit en de VU. Tegelijkertijd volgde ik de opleiding 'professioneel trainer' bij opleidingsinstituut ICM.

 

En nu?

Nu bestaat Inspiratie inmiddels al zeven jaar en ben ik nog steeds erg gelukkig met wat ik doe: mensen verder helpen. Bijvoorbeeld met hun nieuwsbrief of webtekst, maar ook door ze te leren hoe ze een goede presentatie kunnen neerzetten of nieuwe gesprekstechnieken bij te brengen. In individuele trainingen help ik mensen verder met spelling, schrijfvaardigheid of bijvoorbeeld met het geven van een goede presentatie. Het mooiste is om te zien dat mensen na een training meer vertrouwen hebben in hun aanpak en hun eigen kunnen. Kortom: afwisselend mensenwerk waarin je altijd creatief op zoek bent naar de juiste benadering voor optimaal resultaat.

"Inspiratie heeft bij de gemeente Oisterwijk het project Helder Hollands begeleid. Aranka heeft het vermogen echt te luisteren en door te vragen naar de kern van het probleem. Door een spiegel voor te houden laat zij de oplossing uit de mensen zelf komen. Inspiratie inspireert mensen om met een heldere boodschap contact te maken met de doelgroep."

- Esther van Wel - gemeente Oisterwijk -